Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Президентство на УкрайнаПрезидентът на Украйна Владимир Зеленски на

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Президентство на УкрайнаПрезидентът на Украйна Владимир Зеленски на
Коментари Харесай

Зеленски помоли Байдън за помощ при освобождаването на 450 заловени украинци

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Президентство на Украйна

Президентът на Украйна Владимир Зеленски на среща с американския си сътрудник Джо Байдън съобщи, че е дал на екипа си лист с 450 украински пандизчии и е помолил за освобождението им. Изявлението беше излъчено в канала си Telegram от украинския ефирен канал Dom.

" Предадохме на вашия екип, г -н президент, лист на всички пандизчии в Украйна. Подготвихме тези описи с хора, които се намират на краткотрайно окупираните територии на Донбас, в краткотрайно окупирания Крим, в Русия. И има към 450 от тях ", сподели Зеленски. Той попита също „ каква помощ могат да създадат Съединени американски щати “ в този подтекст.

Въпросът за размяната на лица, държани от страните в спора в Донбас, е една от главните точки на споразуменията от Минск. Според документа обменът би трябвало да се извърши по формулата " всички за всички ".

Ангажиментът към този принцип на продан беше доказан на срещата на високо ниво в Нормандия (Франция, Германия, Русия и Украйна), която се организира в Париж при започване на декември 2019 година, след което беше осъществен първият огромен продан на пандизчии за две години сред Донецк (ДНР) и Луганск ( LPR) се състоя на 29 декември) Народни републики и Украйна: републиките Донбас трансферираха 76 души, Киев върна 124. Друг продан сред Киев и републиките Донбас се състоя на 16 април 2020 година, по време на който Киев трансферира ДНР и ЛНР 14 души и получиха 20. Въпреки това, задачата за замяна на „ всички за всички “ към момента остава нерешена. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР